tisdag 23 mars 2010

Välfärd som tillväxtgenererare

Ser på SVT Forum att 400 personer i Åre den 19-20 mars diskuterar kring "välfärd som tillväxtmotor" (hemsida). De tar upp förskolor, skolor och åldervård som områden som finansieras offentligt men utförs privat eller kooperativt som en framgångsrik svensk modell. Intressant att de så kallade tärande (offentlig (finansierad) verksamhet) tas upp som en tillväxtmotor! Barn, ungdomar och äldre har behov som kan och bör uppmärksammas individuellt.


Har egen erfarenhet av barn som går i ett föräldrakooperativ, där föräldrarna driver förskolan. Har själv erfarenhet av arbete i studentnation. Har själv erfarenhet av styrelsearbete i bostadsrättsförening. Tror denna typ av verksamhet som är "privat", kooperativ men mer eller mindre offentlig finansierad kan tillföra mänskligheten mycket.

Sen kan jag fundera över om man måste kalla det tillväxtmotor för att områden som förskola, skola och äldrevård ska bli sexigt och intressant för hela (läs manliga individer som helst mäter allt i omsättning och tillväxt) mänskligheten.

Andra bloggar som tar upp ämnet här, här

1 kommentar:

  1. Apropå den svenska modellen - är det nu hög tid för att i Sverige - inför riksdagsvalet 2014 - att bilda ett 12-TUSENKRONORSPARTI ?

    SvaraRadera