torsdag 25 mars 2010

Bjästa - opinjoner svänger snabbt

Uppdrag Gransknings program kvällen den 24:e mars väcker frågor. Programmet följs även upp av SVT DebattBristande civilkurage, skriver många. Skolan, föräldrarna och till och med kyrkan bjästade. Men det finns en historia bakom. Vi gjorde vad vi kunde säger skolan och kyrkan. Skolverket är dock kritisk till att skolan inte gjorde vad de borde. När stora dagstidningar nu skickar ut journalister till Bjästa så rapporterar de att folk i Bjästa folket upp bakom prästen.

Vill samtidigt medge att undertecknad själv fick lust att maila, twittra, ge sig på, ansvarig på skolan (rektorn och likabehandlingsansvarig) och prästen som i programmet uppträder, vad ska vi säga, "mycket konstigt". Tusentals stöttade (tidigare?) "Oskar". Nu finns en grupp som är mot förtal av våldtäktsoffer

2 kommentarer:

  1. Amanda är otroligt stark. Tyvärr verkar få utom Amanda ha civilkurage och stå upp för en ung människa som blivit utsatt för ett grovt brott. Vad händer med de vuxna? Hur kan en vuxen människa med någon empati undgå att förstå hur Linnea känner?

    Dessutom spekulerar jag i att det troligtvis är samma vuxna som fördömer kvinnosynen i vissa muslimska länder. Detta är bara en annan variant av stening.

    SvaraRadera
  2. Amanda var/är stark! Nu, när jag läst lite till, så finner jag hela historien "olycklig" och jag tror alla har mycket att lära, eftersom det som hände i Bjästa kan hända vad som helst.

    SvaraRadera